maanantai 8. kesäkuuta 2015

Studiokuvausta

Vietin viiko sitten sunnuntaina koko päivän Eeva Meuselin studiolla. Halusin ihan omaehtoisesti opetella studiovalojen käyttöä  ja muutoinkin studiossa työskentelyä - tämä siis ei varsinaisesti liittynyt mihinkään koulutehtävään. Olen lupautunut kuvaamaan kahden rippilapsen potretit tuossa kesällä ja ainakin toisen kohdalla on varauduttava myös siihen, että huonon sään sattuessa kuvaus tehdään studiossa. Tätä silmällä pitäen, halusin hieman treenata.

Olin huudellut näistä opinnoistani tuolla sosiaalisessa mediassa ja vinkannut myös, että vapaaehtoisia malleja tullaan varmasti tarvitsemaan aika ajoin. Näin ollen minulle oli ilmoittautunut jo muutama vapaaehtoinen kuvattava, kun tarvetta tulee. Kun sain sovittua Eevan kanssa studion lainaamisesta, otin yhteyttä näihin vapaaehtoisiin. Sain kasattua kuvauspäivästä monipuolisen kolmen eri tyyppisen mallin avulla. Ensimmmäinen kuvattava oli naispuolinen kaverini, jonka toiveena oli saada rentoja, iloisia henkilökuvia, ei "pönötyskuvia". Toisena mallina toimiva mies tarvitsi kuvia pariinkin eri käyttötarkoitukseen. Hänelle tehtiin sekä virallisempia business-kuvia että rentoja stand-up koomikkokuvia (http://ramivalli.fi/). Päivän päätteeksi kuvattavaksi saapui vielä 1-vuotias siskon tyttöni.

Päivä oli pitkä ja raskas, mutta opetti äärettömän paljon. Eevakin vinkkasi heti päivän alkuun, että kannattaa varmaankin tutkia vähän jotain valaisuopusta ja lähteä toistamaan siinä neuvottuja valaisukaavioita. Valaisun rakentaminen yrityksen ja erehdyksen keinolla on nimittäin suhteellisen hankalaa ja aikaa vievää touhua - nimimerkillä kokemusta nyt on :)! Tuon päivän aikana tuli hyvin myös selville se, missä on ammattivalokuvaajan ja tällaisen opiskelijan erot. Opiskelijalla saman asian tekemiseen kuluu paljon enemmän aikaa, eikä se välttämättä sittenkään onnistu. Kuvien jälkityöstössäkin ammattilainen pääsee varmasti huomattavasti vähemmällä. Ensinnäkin työstettävää ei ehkä ole alunperinkään paljoa oikein tehtyjen kuvien ansiosta ja toisekseen, jos työstettävää on, se tapahtuu helpommin ja nopeammin kokemuksen myötä. Niin ja se kuvien määrä - minulla oli tuon päivän päätteeksi muistikortilla n. 750 kuvaa, joiden läpikäymiseen kuluu melkoisesti aikaa.

Mutta lopputulos - kyllä sieltä mielestäni kaikista kuvattavista onnistuneita otoksia saatiin ja tunnelma niissä oli Pinterestiin tekemieni kuvaussuunnitelmien mukainen. Tässä muutama otos tuolta päivältä, kuvien läpikäynti ja työstäminen siis on edelleen kesken :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti